Τσουρέκι Άρτος

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

• 4000 γρ. Μίγμα ΤΣΟΥΡΕΚΙ
• 270 γρ. Αλεύρι 70% Δυνατό Νo1 ΜΥΛΟΙ ΜΑΡΡΑ
• 400-420 γρ. Μαγιά
• 1250 γρ. Νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί στη 2η ταχύτητα του ζυμωτηρίου περίπου 15΄ λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου και να είναι μαλακή και ελαστική.
Θερμοκρασία ζύμης 30° C έως 33° C.
Κόβετε στο επιθυμητό βάρος, στρογγυλοποιείτε και ξεκουράζετε για 20΄ λεπτά σκεπασμένο.
Το πατάτε (διαμορφώνετε) σε πίτα το τοποθετείτε στο σκεύος (ταψί) και το βάζουμε στη στόφα έως να ανέβει, περίπου 45΄ λεπτά, με θερμοκρασία 35-40° C και υγρασία 65-70%.
Θερμοκρασία ψησίματος 150-155° C.
Μετά το ψήσιμο περνάμε την επιφάνεια με πινέλο, αραιωμένο μέλι με νερό και έπειτα με άχνη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι χρόνοι ψησίματος μεταβάλλονται ανάλογα με το βάρος του άρτου.