ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
• 4000 γρ. Μίγμα ΤΣΟΥΡΕΚΙ
• 400 γρ. Μαγιά
• 1300-1350 γρ. Νερό
• 4-5 γρ. Μαστίχα (προαιρετικά)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, είτε σε ταχυζυμωτήριο στη 2η ταχύτητα, είτε σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με τη χρήση του γάντζου, για 15-18΄ λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Θερμοκρασία ζύμης 33° C.
Ξεκουράζετε τη ζύμη για 20-25΄ λεπτά σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.
Την κόβετε σε τεμάχια των 500 γρ, στρογγυλοποιείτε και διαμορφώνετε σε κορδόνια.
Σκεπάζετε τα ζυμάρια με το πλαστικό φύλλο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 15΄ λεπτά, ώστε να μην αφυδατωθούν.
Πλέκετε τα κορδόνια σε τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας σας.
Τοποθετείτε στην στόφα για 45-60΄ λεπτά έως ότου η ζύμη αποκτήσει περίπου το διπλάσιο όγκο της.
Στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια με αυγό και ψήνετε για 40-45΄ λεπτά στους 160-170° C με το τάμπερ ανοικτό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Οι βαθμοί μεταβάλλονται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου σας.